Udgivet den Skriv en kommentar

Et brætspil der samlede byen

I forbindelse med Kræftens Bekæmpelse arrangementet “Stafet for livet “gik byen sammen om at skabe et brætspil om Dragør. Spillet hedder ”Dysten om Dragør”, og i vinterferien flytter det ind på Dragør biblioteket på Vestgrønningen.

Da Diana Elmegaard Grovermann, en af de mange frivillige der arbejder med “Stafet for livet” i Dragør, skulle til at planlægge aktiviteterne i børneteltet sidste år, havde hun i sinde, at det skulle blive til noget særligt, noget de ikke havde prøvet før, og i den forbindelse valgte hun at henvende sig til ”Sally og Charlie”.

”Sally og Charlie” var selvfølgelig frisk på idéen om at lave noget skørt og anderledes i børneteltet, og i fællesskab fik vi udtænkt og planlagt konceptet bag brætspillet ”Dysten om Dragør”. Tanken var, at aktiviteten i børneteltet skulle være med til at samlebyen, samtidigt med at der skulle doneres penge til kræftsagen.

"Stafet for livet" i Dragør
“Stafet for livet” i Dragørs børnetelt 2019

Bidrag framange af byens borgere

Som en aktivitet i børneteltet skulle byens børn lave figurer til brætspillet, og planen var at alle vigtige bygninger, steder og symboler i Dragør skulle bygges i Silly Doh, en slags modellervoks som er slidstærkt bagning, og derfor egner sig perfekt til at lave brætspils figurer af. I alt blev der lavet 50”Dragør-figurer”, og flere hundrede børn besøgte børneteltet i løbet af stafetten.

Spørgsmålene til spillet skulle samles ind via et Facebook-opslag, som blev delt i diverse lokale Facebookgrupper. Responsen var overvældende. I løbet af ingen tid blevover 100 spørgsmål sendt ind af engagerede borgere og lokale institutioner.

Dragørvirksomheden Starco grafisk påtog sig opgaven at trykke spillepladen, spørgsmålskort og regler, og så begyndte det, der startede som en lidt skør idé i hovedet på Diana og Malin at ligne et rigtigt brætspil.

Nu står brætspillet ”Dysten om Dragør” klar til at flytte ind på Dragør biblioteket

Brætspilshygge

Nu står brætspillet ”Dysten om Dragør” klar til at flytte ind på Dragør biblioteket på Vestgrønningen, og du er inviteret med til at fejre begivenheden.

Ønsker du at blive klogere på Dragør, imens du har det sjovt? Så skal du møde op på Dragørbibliotek på Vestgrønningen lørdag den 15. februar 2020 kl. 11 -13. Alle børn og deres voksne er velkommen, men spillet egner sig mest for børn i alderen 9 -12 år. Mindre børn kan spille sammen med en voksen. Vi serverer saftevand og popcorn, og der bliver hygget.

Du kan læsemere om og tilmelde dig arrangementet på bibliotekets hjemmeside.

https://www.facebook.com/events/185654402535202/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *