OM OS

Stemningsbilleder fra Dragør. Den gamle by, nordstranden og Dragør fort
Stemningsbilleder fra Dragør. Den gamle by, nordstranden og Dragør fort

Hvorfor Sally og Charlie?

Min overordnede mission med mit forfatterskab, er at bidrage positivt til den verden vi lever i. Med ”Sally og Charlie” vil jeg nemlig gøre børn nysgerrige på verden, både på omgivelserne lokalt men også på fjerne kulturer rundt omkring i verden. Det klassiske ordsprog ”Smil til verden, så smiler verden til dig” har en helt særlig betydning for mig. Jeg er nemlig overbevist om at verden bliver et tryggere sted for os alle, hvis man allerede gennem børnelitteraturen har lært at møde verden med nysgerrighed og smil.

At rejse med børn er fantastisk, men det kan også være lidt udfordrende. Særligt hvis de voksne drømmer om at få en kulturel oplevelse med hjem i bagagen samtidigt med, at børnene helst vil blive på hotellet og bade i poolen.

Min mand og jeg har rejst med børn i 15 år, og det er disse rejser, der har inspireret mig til at udvikle produktserien ”Sally og Charlie”.

Vores erfaring er, at hvis man, allerede hjemmefra, forbereder barnet på, hvad det skal opleve på rejsen, og samtidig har løbende fokus på at gøre det sted, man besøger tilgængeligt i børnehøjde, kan oplevelser, der normalt er forbeholdt voksne, også vække begejstring hos børn.

Formålet med alle ”Sally og Charlie produkter” er, at de skal berige børns/familiers rejseoplevelser og min forhåbning er at alle børnefamilier, der tager ”Sally og Charlie” med på rejsen, får en mere oplevelsesrig ferie.

Hvorfor Dragør?

Min familie og jeg flyttede til Dragør for tre år siden, og vi blev straks forelsket i byen. Det findes en ro i Dragør, jeg ikke har oplevet andre steder og følelse af at tiden står stille, særligt i den gamle by. Samtidig er Dragør byen, hvor du fornemmer international puls og drømme, uanset om du kigger på skibene på havet eller flyene på himlen. Det vil jeg gerne dele med resten af verden.

I bøgerne om Sally og Charlie er Dragør symbolet for fred og ro i en ellers kaotisk hverdag.

Hvem står bag?

Udover at være mor til to fantastiske piger på 9 og 15 år, og være gift med en vidunderlig mand, er jeg selvstændig iværksætter.

De sidste seks år har jeg arbejdet som konsulent indenfor brugervenlighed (UX-design), men drømmen om at skabe mit helt eget produkt begyndte at fylde mere og mere, i takt med at mine børn er blevet ældre.

Jeg skrev min første børnebog for 15 år siden, men da jeg både er ordblind og svensker, endte den i skrivebordsskuffen, og drømmen om et liv som børnebogsforfatter i Danmark blev parkeret.

Nu er årene gået, og jeg har heldigvis blevet lidt klogere. Som 43-årig har jeg nemlig lært, at det at skrive en god børnebog ikke handler om at placere et kommategn det rigtige sted. Den del kan man nemlig få hjælp til. At skrive en god børnebog handler om at skrive om noget, der fanger barnets opmærksomhed og fastholder den gennem hele bogen. Det er det, der er det ultimative bevis for, om man er en god forfatter.

Det er mig, der har skrevet og udformet alt indhold i bøgerne samt tegnet hovedparten af illustrationerne.
Jeg har fået meget hjælp af min datter Julia på ni år, og jeg er sikker på, at indholdet ikke havde blevet lige så godt, hvis jeg ikke havde fået hjælp af hende. Julia har udfordret mig gennem hele arbejdsprocessen og kommet med masser af værdifuldt input.

”Sally og Charlie” er mit hjertebarn, og derfor har jeg valgt ikke at udgive mine produkter via et traditionelt forlag.
Så længe familiens økonomi tillader det, ønsker jeg fuld kontrol over det univers, jeg og Julia har skabt, og vi glæder os sindsygt meget til at kaste os over alle de eventyr, som Sally og Charlie og deres mormor og morfar skal afsted på i den magiske kuffert.

Med venlig hilsen

Malin Lindeblad Kadijevic